lördag 15 november 2008

Plast, pyssel och en inte helt ok hund...

Ja, jag har fått lite påpekanden igen att det var ett tag sedan det kom ett inlägg…
Ja, det som har hänt senaste tiden är att jag har jobbat mycket, usch så snabbt man kommer in i vardagen igen!!

Var på Tupperware-party i veckan hemma hos Jessica. Det är ju lite speciellt med dessa partyn alltså. Det var trevliga människor och gott fika, och just det praktiska med tupperware säger jag inget om. Men, att för att få köpa den produkt jag verkligen ville ha (en silikonform som man kunde göra små chokladgodisar eller minimini muffinsar i) var jag tvungen att handla för 450 kr, och då kostar ändå formen 149!! Men det fungerar ju, jag gick på det…

En pysselkväll med pysselgänget blev det igår kväll. Så skoj att få träffa alla igen och få börja pyssla. Glasmålning var det på schemat och en glaslykta hann det bli. Före jul nu är tanken att vi ska hinna testa lite mosaik och kanske göra lite julkort eller en dörrkrans?

Något tråkigt har hänt med Ambra. I lördags kväll när vi skulle gå ut kom hon inte, och det är lite konstigt! Jag gick in i sovrummet och såg henne sitta mitt i sängen utan att komma någon vart. Frambenen gick men inte bakbenen. Jag blev jätterädd och trodde att hon blivit lam! Håkan lyfte ned henne från sängen och hon kunde stå, men när hon gick hängde bakdelen inte riktigt med och hon vinglade. Efter att ha rådgjort med veterinär på Ultuna bestämde vi oss för att avvakta. På morgonen efter behövde hon också hjälp att komma upp. Just att resa sig eller sätta sig hade hon väldigt jobbigt med. Men när dagen gick blev hon piggare och på eftermiddagen talade hon om för Husse att hon ville ha ett godissök, vilket hon fick. Hon har dresserat oss mycket väl.
Vi bokade ändå in en tid hos ”vår” duktiga veterinär Marie på Djurakuten och vi var där i går kväll.
Stackars Ambra är så stressad hos veterinären, och jag tycker att det blir värre för varje gång. Det har nog blivit för mycket med all allergiutredning och så var det otäckt tyckte hon när de skulle ta bort stygnen efter att de opererat bort en plupp i rumpan. I går var hon så stressad att hon hade feber, 40,5, vilket inte är jättemycket för en hund, men feber. Sköterskan menade att så mycket feber kunde de inte få av stress, men både jag och veterinären var ganska säkra på att det var det. Ambra är inte som alla andra!
Hon klämde igenom henne men kunde inte känna något, hon fick böja ordentligt på lederna vilket man inte brukar om de har ont i ryggen. Men hon var också väldigt spänd, om det bara berodde på stressen eller… Det vet vi inte. Den 24 november ska vi i alla fall få träffa en specialist som ska få titta på henne och det känns bra.
Det är så jobbigt när vovvarna inte mår bra. Man kan inte fråga och de kan vara riktigt svåra att läsa. Och Ambra är en sådan hund som det skulle behöva göra mycket ont på för att hon inte skulle hoppa och fara runt.

Suck, Ingela lämnade över en katalog från Party Lite igår. Ojoj, så sugen man blir på att handla, jag förstår inte! Men de har så mycket fina ljus och de luktar ju så gott. Visst, jag gör egna, men det är ändå inte samma sak. Superfin ljuslykta hittade jag också, där man kan stoppa i lite vad man själv vill. T.ex. höstlöv eller granbarr!!
Tur att jag inte själv ska dit och lukta på allt, då kan det bli som på tupperware partyt….

Igår kväll var det middag på Akropolis i Uppsla med alla funktionärer från hundklubben. Det är så roligt med en grupp med så olika männsiskor som troligen inte hade gått ut och ätit tillsammans om man inte hade haft hundarna som det gemensamma intresset. Det var riktigt trevligt och och vi diskuterade lite nya former av kurser som jag tror skulle passa mig perfekt. Jag hoppas att jag efter min utbildning får en chans att hålla en sådan kurs. Jag tänker mig en typ av vardagslydnadskurs med inslag av aktivering. Typ aktivera din hund i vardagen eller nåt. Man får in en bra vardags/skogslydnad och kan även introducera olika aktiviteter som spår, apportering och annat skoj.

/Caroline

2 kommentarer:

Ingela sa...

Kul att ni diskuterade nya former att ha kurs på, låter spännande ;-) Kul med en klubb som är aktiv och försöker erbjuda många olika kurser!!

Anonym sa...

Ser verkligen fram emot vad som kan komma ur dom där silikonformarna /H