onsdag 19 november 2008

Foto

Först vill jag bara säga till alla som undrar att Ambra är sig lik. Man märker inte av att hon har ont, möjligen är hon lite slöare på morgonen, men hon är väl som halva familjen… Besöket hos specialisten är uppskjutet till den 8/12.

Just nu funderar jag mycket på foto. Både fotografering, ramar, passepartouter, album, vilka kort ska jag välja osv.
Det är i alla fall avklarat nu vilka kort vi ska ha från fotografen till vårt album och det är också klart vilken bild som ska vara i tidningen. Håll utkik nästa vecka…
Men jag vill göra något med ”våra” bilder också. Ett vanligt album är redan införskaffat, så jag måste välja ut 200 bilder som får plats där. Det blir svårt. Men jag vill också göra ett proffsigt album. Ni vet ett sånt där med passepartouter i olika storlekar. Är det någon av er som vet var man kan hitta dem?
Nästa problem med kort är förstoringar från Afrikaresan. Hur ska jag kunna välja där?
Jag är helt inne på kvadratiska kort, men ska jag ha en rektangulär ram till?? Jag tror att det kan bli snyggt. Det blir symmetriskt, men ändå inte. Och ni vet ju att hela jag är asymmetrisk.
Har hittat en tillverkare av passepartouter i Tyskland som jag funderar på att beställa av. Någon som vet någon bra i Sverige?

För grejen är, ska man nu ta en massa bilder måste man ju göra något med dem!! Och det är bara att inse att jag inte kommer att visa mina bilder på någon tjusig utställning, så då får jag väl tvinga på den som jag bor med att titta på dem varje dag, och även de som kommer och hälsar på.
Jag är jätteinspirerad att gå fotokursen. Har hittat en trevlig sida också, www.fotosidan.se där man kan lära sig massor. Och framförallt kan man titta på medlemmarnas foton som de har lagt upp. Oj, så duktiga vissa är! Jag är fascinerad över hur de kan komma på att ta dessa bilder. En tjej hade hällt ut vatten och olja på en CD-skiva och tagit en makrobild. Hur läckert som helst!
Min gräns går dock vid olika tolkningar. Jag kan titta på en bild och tycka att den är vacker, ful eller intressant, eller så kan jag bli fascinerad över hur fotografen har jobbat med ljuset eller helt enkelt bildkompositionen. Men att tolka vad bilderna säger klarar jag inte av, inte på någon hög nivå i alla fall. Visst känslor, uttryck osv, men när vi börjar prata livets förlopp och det är en bild på ett äpple, då hänger inte jag med!

Så nu har jag flera spännande projekt framför mig med album och inramningar från bröllop och bröllopsresa. För i vår ska jag kursa och sedan blir det massor av bilder!
De bilderna nedan är inga direkta ”bra” bilder ur fotografsynpunkt, men titta så söta figurer som poserar på dem! Håll till godo!
Bus i snön är bäst!

Man kan inte se vem som är yngst...



Ambra och en nyfiken Siri



Vi springer alla tre!



Ambra har övertaget




Ambra så söt!!



En vilopaus, Siri passar på att mumsa snö.

Siri, Ambra och Vilja poserar i snön...


..men bara Ambra kan sitta kvar en längre stund
/Caroline




3 kommentarer:

Ingela sa...

Suck, vilka härliga hundar;-)Mem vad stor Siri börjar bli...

Lotta Löfgren sa...

haha, va kul att se! de ser ju nästan lika stora ut ju. Kul

Carina sa...

Hejsvejs!! Jisses vad med snö vi fått!!Har ni med det?

Det blev ju förståss inget spårande med Hampus,,bara att vänta på barmark,det lär nog dröja om tittar ut nu så!!

Inge inspirerande träningsväder heller,,får göra som er ta tag i pepparkaksbak och annat roligt!!

Ha det bra / Vi ses